8 способів захистити крупи від шкідників

На кухні в кожної дбайливої ​​господині обов’язково є асортимент круп: гречка, рис, пшениця, манка, вівсянка і перловка. Включаючи в щоденне меню круп’яні страви, можна отримати поживний, різноманітний і корисний стіл. Злаки відрізняються великим терміном придатності, але при неправильному або занадто довгому зберіганні створюють загрозу виникнення в них шкідників. Особливо люблять сипучі продукти: хлібний точильник, рудий борошноїд, борошняний жучок, харчова моль.

Для захисту круп від появи в них мешканців, слід дотримуватися основних правил їх зберігання, починаючи з дня покупки. Основні способи захисту.

Контроль якості при покупці

Основними показниками якості продукції служать: цілісність упаковки, діючий термін придатності, відсутність чорних крапок або видимих ​​личинок, жучків. Злиплі грудочки — свідоцтво неправильного зберігання.

Первинна теплова обробка

Невидимі неозброєним оком личинки загинуть при температурі 60 градусів, а якістю самих зерен це не зашкодить. Розкриваючи виробничі упаковки і перевіряючи на наявність живності в крупі, її можна прожарити в духовій шафі. Тепловий вплив протягом 5 хвилин в мікрохвильовій печі дасть той же ефект.

Вплив холодом

Шкідники і їх потомство не витримують холодних температур. Пробувши в морозильній камері 4 дня, від личинок не залишиться навіть сліду. У зимовий час крупу можна потримати кілька днів на балконі.

Вибір ємності

Для зберігання круп’яних продуктів виробничі пакети і коробки не підходять. Скляні ємності з щільно закривається кришкою — ідеальна тара для них. Проникнути в такі банки ззовні жучкам не під силу.

Визначення місця для зберігання

Темні закриті шафи — улюблене місце розмноження шкідників. Тут крупі не місце. Відкриті полиці, захищені від попадання прямих сонячних променів — ідеальний варіант.

Застосування спецій

Полиці, шафи з ємностями, заповненими крупами і борошном можна зробити неприємними для шкідників, розклавши на них сухі квіти гвоздики, часник, лавровий лист або стручки червоного гіркого перцю. Всередину банки теж можна покласти невелику кількість спецій, але перед приготуванням їжі крупу доведеться добре промити.

Дотримання термінів зберігання

Постійний контроль за термінами придатності далеко не останнє місце займає в списку важливих заходів щодо захисту круп від навали жучків. Зіпсовані борошно і крупи стануть відмінним місцем появи небажаних мешканців, їх розмноженню і поступового зараження всіх запасів.

Перевірка сусідства

Обов’язковий періодичний огляд усіх круп на факт їх зараження харчовими шкідниками. При виявленні найменшого натяку на них, перебрати всі запаси, викинути непотрібні, обробити поверхні мильним розчином, приділивши особливу увагою щілинах між стінками.

Питання про те, як захистити крупи від шкідників, дуже важливий і актуальний. З’явившись в одному з видів сипучих продуктів, що зберігаються вдома, жучки стрімко розмножуються і розповзаються навколо, захоплюючи все нові місця і заражаючи попадаються на їхньому шляху продукти харчування. Позбутися від них раз і назавжди складно і болісно важко. Буде потрібно багато часу і додаток всіх зусиль. Легше запобігти їх появі, ніж потім витрачати час і сили на боротьбу з ними.

Сподобалась стаття? Будь ласка, поділіться зі своїми друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: